Elfelejtett jelszó | Regisztráció

Főoldal

SMR (self myofascial release) a sport- és mozgásszervi rehabilitációban

(Kreditpontos továbbképzés)Akkreditált, kreditpontot adó képzésünk célja, hogy egy egyszerű, ám rendkívül hatékony eszköz – SMR henger és labda – használata, illetve a mögötte álló, a mozgásszervi problémák kezelését forradalmasító elmélet elsajátításával:

  • elősegítse a sportolók teljesítményének, a sportmozgások hatékonyságának jelentős javulását
  • a terapeuta képessé váljon hatékony elméleti és gyakorlati segítséget nyújtani a mozgásszervi panaszokkal vagy sportsérülésekkel hozzá fordulóknak — legyen szó akár prevencióról, akár regenerációról vagy rehabilitációról

Az SMR „Self Myofascial Release” egy világszerte egyre népszerűbb speciális önmasszázs technika, amely egyedülállóan hatékony az izompólyák bemelegítése, lazítása és nyújtása terén. Az SMR eszközök szakszerű és rendszeres használata jelentősen hozzájárul az izom- és ízületi panaszok kialakulásának megelőzéséhez, és kiemelkedően hatékony a mozgásszervi rehabilitáció területén is. Segítségével növelhető az ízületek mozgástartománya, csökkennek a gerincproblémák, izom és ízületi panaszok (fájdalmak, megrövidül, feszes izmok), elősegíti a testtudat fejlesztését, a sportolói teljesítmény javulását, sőt, bónuszként még a narancsbőr elleni harcban is hatékony eszköz. Nem véletlen, hogy ma már nem hiányozhat a modern szemlélettel rendelkező gyógytornászok/mozgásterapeuták, edzők, gyógy- és sportmasszőrök vagy akár természetgyógyászok eszköztárából.

Képzésünkre szeretettel várjuk azokat is, akik ugyan nem rendelkeznek
egészségügyi vagy sport végzettséggel, de szeretnék saját maguk, illetve családtagjaik, ismerőseik körében alkalmazni az SMR eszközöket a mozgásszervi problémák kialakulásának megelőzésére vagy azok rehabilitációjában. Várjuk továbbá azon sportolókat is, akik szeretnék elsajátítani a bemelegítés, lazítás és nyújtás modern és egyedülállóan hatékony technikáját.

Jelentkezés feltétele: Nincs

Oktató: Feövenyessy Krisztina kinesiology-tape oktató, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta

A képzés időpontja: 2018. október 28. 9.30-16.30
A továbbképzés egy egynapos gyakorlati oktatásból áll.

A továbbképzés menete:

  • A hallgató jelentkezik a képzésre.
  • Postán kap egy képzési szerződést. Ezt aláírva visszaküldi nekünk, vagy hozza magával a képzési napra.
  • Az e-mailben kapott díjbekérő alapján átutalással lehet a képzési díjat rendezni. Ezzel kerül elfogadásra a jelentkezés.
  • A gyakorlati képzés végén megkapják a résztvevők az okleveleket, valamint a kreditpontos igazolást (9 és 17-es egészségügyi szakdolgozói szakmacsoportokban)

Helyszín: Balance Medical Fitness Akadémia, 1117 Budapest, Nádorliget u. 7/b

Vizsga: Teszt jellegű 10 kérdés 80%-ára kell helyesen válaszolni 30 perc alatt.

Ár: 18.000 Ft ami tartalmazza a a tankönyv, a magyar nyelvű oklevél és a vizsga árát is.

A továbbképzés nyilvántartási száma: SZTK-A-100621/2016
Egészségügyi szakdolgozóknak 17 kreditpont jár érte 9. Mozgásterápia és fizioterápia, 17. Természetgyógyászat szakmacsoportokban

Jelentkezni lehet: Honlapunkon:

  • Regisztráció után belépve a saját tanulói felületén fogja tudni kiválasztani a tanfolyamot amire szeretne jelentkezni.
  • Ha már rendelkezik regisztrációval, belépve elküldheti jelentkezését.


Tematika:


A 6 órás továbbképzésen — Thomas Myers Anatomy Trains elmélete mentén haladva — a résztvevők megismerkednek a myofasciális rendszer világával, a szemlélettel, amely forradalmasította a mozgásszervi problémák kezelését, a mozgás- és manuálterápiát, illetve a sportolók edzését, versenyekre való felkészítését. Megismerhetik az SMR módszer elméleti hátterét, alkalmazásának lehetőségeit, az indikációkat és kontra indikációkat. Képzésünkön ugyanakkor a gyakorlati oktatásra is nagy súlyt helyezünk. A résztvevők nem csak a különféle SMR gyakorlatok pontos végrehajtását tanulják meg, hanem azt is elsajátítják, hogyan tudják átadni a tudást páciensüknek.


KÉRDÉS, ÉRDEKLŐDÉS >>

JELENTKEZÉS >>

(Regisztráció után belépve a saját tanulói felületén fogja tudni kiválasztani a tanfolyamot amire szeretne jelentkezni.)