Elfelejtett jelszó | Regisztráció

Főoldal

GYÓGYNÖVÉNYGYŰJTŐ-FELISMERŐ TÚRÁK

Nem csak fitoterapeutáknak!

A gyógynövényes túra célja, hogy kiszakadjunk a nyüzsgő mindennapokból és aktívan töltsük el szabadidőnket. A kikapcsolódás mellett olyan hasznos gyógynövényes tudást szerezzünk, amit otthon a családunkban bármikor alkalmazhatunk.

A túra során szakszerű túravezetéssel, a gyógynövények természetes élőhelyén, környezetében ismerkedünk meg a gyógynövényekkel. Megtanuljuk, hogyan gyűjtsük őket, a helyes tárolási, felhasználási szabályokat.

Túracipőt mindenkinek hozni kell, mert beleteszünk jó néhány kilométert és pihenő csak a gyógynövények ismertetése közben van.

A túrát vezeti: Hegedűs István, aki hivatalos túravezető és fitoterapeuta, a gyógynövények nagy szakértője, ismerője. Bükkszentkereszten és a Bükkben "az utolsó fűszálat is ismeri".

Helyszín: A Bükki nemzeti park és Bükkszentkereszt.

Azért esett a választás Bükkszentkereszt és környékére mert az itt található gyógynövényeknek köztudottan magas a hatóanyag tartalma.

Kik jelentkezhetnek? Mindenkit aki szereti a természetet a gyógynövényeket és a kirándulást. Korhatár nincs, várjuk a családokat is.

Két féle túra közül lehet választani:

A benntlakásos vagy ottalvós. Ez a programokon kívül tartalmazza a szállást és az étkeztést.

Időpontok:

1. 2024. június 26-27-28.

2. 2024. július 8-9-10. Megtelt! Várólistára lehet jelentkezni e-mailben (info@konnektiv.hu). Innen lemondás esetén lehet bekerülni.

Az ár: 66.000.- Ft/fő (elhelyezés 2-3-4 ágyas szobákban) 3nap/2éj, gyerekeknek 3 éves korig ingyenes
Az ár tartalmazza a szállást 2 éjszakára, a teljes ellátást és a szakszerű túravezetést,
oktatást, előadásokat.

Szállás: Bükkszentkereszt, Ódon panzió

A kóborlós: Ez kizárólag a programokat tartalmazza. Itt nincs sem szállás sem étkezés biztosítva, erről minden jelentkezőnek magának kell gondoskodnia.

Időpontok:

1. 2024. július 17-18-19.

2. 2024. július 29-30-31.

Az ár: 33.000.- Ft/fő, családok esetén a gyerekeknek 10 éves korig ingyenes. 3 nap, az ár tartalmazza a szakszerű túravezetést, oktatást, előadásokat.

Program:
1 nap Érkezés délben, Ebéd (ottalvós esetén), délután Kis túra
(kb. 6 km)

Útvonal: IV. Béla emlékmű - Lófőtisztás - Süllyedés - Gyógyító kövek

2.nap Nagy túra (kb. 12 km)

Útvonal: Bükkszentkereszt büfésor parkoló - Somos bérc - Mészégető sor - Kisdél - Kilátó - Lovastanya - Borovnyák - Vadalmás - Áfonyás - Káan Károly forrás - Fehérkőlápa - Ágnes rét 

3.nap Délelőtt Sári Róza Életmódtanácsadó és terapeuta előadása
Néhány érintett téma:

 •  Gyógynövények hatóanyagai,
 •  A gyógynövények gyakorlati felhasználása,
 •  Biztonságos gyógynövényhasználat,
 •  Kompetenciák meghatározása (Mikor kell szakemberhez fordulni?),
 •  Gyógynövények beillesztése az egészséges táplálkozásba

Ebéd (ottalvós esetén), délután Táborzárás

A túrák útvonala az időjárás és a növények fellelhetősege függvényében változhat! A túra esős időjárás esetén is megrendezésre kerül, ezért érdemes erre is felkészülten érkezni.

Jelentkezés menete:

 • Jelentkezni a tanulói felületre belépve lehetséges (ehhez regisztráció szükséges). Amennyiben többen szeretnének együtt jönni (család, barátok) és egy szobába szeretnének kerülni ezt emailben kérnénk jelezni az iskola felé.
 • A jelentkezést követően felnőttképzési szerződést fogunk kötni.
 • A jelentkezés 20.000 Ft/fő előleg befizetésével válik véglegessé. Ha az előleg a 15 napos fizetési határidőig nem érkezik be, a jelentkezést töröljük, hogy biztosítani tudjuk más érdeklőnek is a jelentkezés lehetőségét.
 • A fennmaradó részt a túrát megelőző 15. napig kell teljesíteni díjbekérő ellenében. Eddig az időpontig lehet lemondani a jelentkezést előleg visszakérésével.
 • A túrát megelőző 15. napnál későbbi lemondásnál előleget nem térítünk vissza!

Szükséges eszközök, felszerelés:

 • a túrára egyénileg vinni kell, ollót, papír-, vagy vászon szatyrokat a gyógynövények gyűjtéséhez
 • kényelmes, sportos öltözet, túracipő, bakancs, esőkabát, kalap, hátizsák, ivópalack

A túrára korlátozott számban tudunk csak jelentkezéseket fogadni, ezért kérnénk a mihamarabbi visszajelzést, jelentkezést.


KÉRDÉS, ÉRDEKLŐDÉS >>

JELENTKEZÉS >>

(Regisztráció után belépve a saját tanulói felületén fogja tudni kiválasztani a tanfolyamot amire szeretne jelentkezni. Ha már rendelkezik regisztrációval, belépve elküldheti jelentkezését. )