Elfelejtett jelszó | Regisztráció

Főoldal

KREATÍV FITOTERÁPIA

Alap szappan és krémkészítő tanfolyam gyógynövények felhasználásával

Képzés célja:

 • Élménycentrikus tapasztalatszerzéssel a gyógynövények alkalmazási lehetőségeinek bővítése.
 • A szappan és krémkészítési alapok lerakása, melynek során elsajátítjuk a gyógynövényes szappan és természetes kozmetikumok készítésének módját.
 • A mindennapi kozmetikai termékeinkben megtalálható, a bőrünk számára káros adalékanyagoktól mentes, házi, vegyszermentes kozmetikumok elkészítése.

A képzésen a délelőtt folyamán elkészítjük a gyógynövényes kivonatokat, amik a hatóanyagot fogják biztosítani kozmetikumaink számára. Átbeszéljük, hogy mi is kell ahhoz, hogy biztonságosan tudjuk alkalmazni a megszerzett tudást. Megismerjük azokat a gyógynövényeket, amiket használni fogunk a nap folyamán. Elsősorban élő, frissen gyűjtött növényekkel dolgozunk, szárítottat csak abban az időszakban használunk amikor erre nincs lehetőség.

Dél körül elkészítjük a szappant. Délután készítjük a krémeket: vízbázisú és zsíros krémet, shea habot, dezodort, ajakbalzsamot, nyári időszakban fényvédő krémet

A nap folyamán 3-4 fős csoportokban dolgozunk és a többiek is kapnak az általunk készített termékekből, így egész szép kis csomaggal lehet hazatérni. Otthon végig lehet tesztelni az egészet, majd elkészíteni azt, ami nekünk vagy a családban a legjobban bevált.

Sőt ez után jön a lényeg! Ki kell használni kreativitásunkat esetleg a már meglévő fitoterápiás tudásunkat és ezután csakis rajtunk múlik, hogy milyen alakú, illatú, állagú, színű, hatóanyag tartalmú házikozmetikumokat készítünk.

Jelentkezés feltétele: Nincs. A képzésre elsősorban azok jelentkezését várjuk, akik szeretnék bővíteni a gyógynövények alkalmazásával kapcsolatos tudásukat, de nem rendelkeznek előzetes szappan és krémkészítő ismeretekkel, gyakorlattal.

Időpont: 2024. július 27.

Helyszín: Miskolc, Farkas Jenő u. 4.

A továbbképzés menete:
Délelőtt:

- Érkezés
- Ezt követően az iskolában technikai előkészületek a krém és szappan készítéséhez. Gyógynövény kivonatok, természetes hozzávalók elkészítése.
Délután:
- Szappankészítési eljárások
- Természetes arc, testápoló krémek készítése és kozmetikai alapok.

Oktatók: Sári Róza életmódtanácsadó és terapeuta, fitoterapeuta,
Nyerják-Varannai Eszter

Költsége: 25.000 Ft

A képzési díj tartalmazza:

- jegyzet
- a szappanok, krémek készítéséhez szükséges technikai eszközök biztosítása
- az elkészített krémek, szappanok hazavihető mintapéldányait

Az elkészített krémek, szappanok a teljesség igénye nélkül:
 • Levendula, diólevél szappan.
 • Hidratáló krém: csalán, körömvirág, apróbojtorján,… kivonatokkal,
 • Tápláló krém: útifű, orbáncfű,… kivonatokkal,
 • Ajakbalzsam,
 • Napkrém,
 • Izzadásgátló dezodor.

Jelentkezni lehet:

 • Honlapunkon: Regisztráció után belépve a saját tanulói felületén fogja tudni kiválasztani a tanfolyamot amire szeretne jelentkezni. Ha már rendelkezik regisztrációval, belépve elküldheti jelentkezését. 
 • Telefonon
 • E-mailben
 • Személyesen

A tanfolyam elvégzéséről központilag a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer által, egyedi sorszámmal ellátott tanúsítvány kerül kiállításra.

A tanúsítvány szakképesítést és szakképzettséget nem tanúsít. A tanúsítvány munkakör betöltésére nem, tevékenység folytatására megfelelő szakirányú végzettség, meglévő engedélyek mellet biztosít.


KÉRDÉS, ÉRDEKLŐDÉS >>

JELENTKEZÉS >>

(Regisztráció után belépve a saját tanulói felületén fogja tudni kiválasztani a tanfolyamot amire szeretne jelentkezni.)