Elfelejtett jelszó | Regisztráció

Főoldal
SZEMTRÉNING ELJÁRÁSOK (Blended Learning)

A látásjavító szemtorna/szemjóga, látáshabilitáció, rehabilitáció: olyan komplex terápia, mellyel a látászavarok javíthatók, a fáradt szemizmok pihentethetők, a szem alkalmazkodó képessége tréning révén erősíthető.
A Bates-módszer prevencióra és bizonyos szembetegségek esetén a szakorvosi kezelés kiegészítésére alkalmas.

Segítségével a csökkentlátást okozó szembetegségek esetén a látásmaradvány fokozható, progrediáló látáscsökkenés előrehaladása lassítható.

A szemtréner a látás minőségének megőrzése és javításának céljából a tevékenysége során az alábbi előforduló legfontosabb feladatokat látja el:
Az anatómiai, klinikai ismereteit alkalmazva a beteget szakszerűen kikérdezi, tájékozódik a beteg anamnézisében. Megállapítja a problémát, feltárja annak okát. Kezelési tervet dolgoz ki.
Hatékony kommunikációs technikát alkalmazva látásjavító gyakorlatokat végeztet és betanít a páciensnek. A terápiához kapcsolódóan az egészséges életmóddal kapcsolatos ismereteket ad át (táplálkozás, mozgás, életmód). Alkalmazza a relaxációs ismereteit. A beteg állapotának változását folyamatosan megfigyeli. A teljes terápiás folyamatról dokumentációt vezet.

A képzés elvégzése és a sikeres állami vizsga után lehetőség nyílik szemtréner megnevezéssel egészségügyi szakdolgozóként működési engedélyt kiváltani, praxist alapítani.

Szemtréner képzés Blended learning (kevert oktatás): Ez az oktatási forma nagy hatékonysággal kombinálja a távoktatásos képzést a tantermi oktatással. A tananyag elméleti része a kiadott jegyzetek, kép és hanganyagok, segítségével egyénileg, saját időbeosztás szerint távoktatásban kerül elsajátításra. Személyes jelenlét a gyakorlati oktatáshoz szükséges (3x2nap).

Tanfolyam indulása: 2022. augusztus 25.

Jelentkezés feltétele: egészségügyi és természetgyógyászati alapmodul végzettség

Tandíj: 89.000Ft + vizsgadíj (Információk a vizsgákról) >>

"Értékeljük a hűséget!" kedvezménnyel akár -35% Bővebb információ >>

Részletfizetés lehetséges: 4 részlet havi 22.250Ft

Fizetési módok: Banki átutalás, személyesen Iskolánkban, bármelyik Raiffeisen Bankfiókban

Jelentkezni lehet:

  • Honlapunkon: Regisztráció után belépve a saját tanulói felületén fogja tudni kiválasztani a tanfolyamot amire szeretne jelentkezni. Ha már rendelkezik regisztrációval, belépve elküldheti jelentkezését.

Vizsga: szóbeli, gyakorlati, Budapest, Országos Kórházi Főigazgatóság továbbiakban OKFŐ (volt ÁEEK, ETI, GYEMSZI-EFF, ENKK)

Időpontja: 2023. március-április (A vizsgázókat az OKFŐ fogja beosztani, erről levélben értesítést küld). A vizsgára jelentkezési határidő: 2022. december 10.

Oktatók: Nagyné Halász Anna Szemtréner, Reflexológus, OKFŐ vizsgaelnök
Sári Róza Életmódtanácsadó- és terapeuta, OKFŐ Vizsgabizottsági tag

A tanfolyam menetrendje,tematikája:

2022. augusztus 25. /Távoktatás/ A látás anatómiája, élettana, kórtana

2022. szeptember 24-25. Gyakorlati oktatás – Íriszreflexológiai alapfogalmak, a szem és a kapcsolódó szervek a szemtréner szemszögéből

2022. október 22-23. Gyakorlati oktatás – Szemtréning gyakorlatok, eljárások

2022. november 19-20. Gyakorlati oktatás – Kínai szemmasszázs, Szem és látásjavító módszerek, A látásjavítás eszközei, Társtudományok (táplálkozás, akupresszúra)

Távoktatás:
A szem anatómiája tananyagrész oktató csomagja (jegyzet, előadás hanganyag) a tanulói felületről a tanfolyam ideje alatt bármikor letölthető.

Gyakorlati oktatás:
Személyesen a gyakorlati foglalkozásokon kell megjelenni, 3 hétvége:

2022. szeptember 24-25.

2022. október 22-23.

2022. november 19-20.


Helyszín: Konnektív Felnőttképző Kft.; Miskolc, Farkas Jenő u. 4.

A gyakorlati oktatásokon, igény esetén a hallgatók számára –térítés mentesen- szállást biztosítunk. (Az elhelyezés panzióban 3-4 ágyas szobákban történik és az oktatás során a szombat éjszakára vonatkozik)

A tanfolyam szakmai részét Nagyné Halász Annával fogják a tanulók elsajátítani.
A tanfolyam alatt a Hallgatók teljes mértékben felkészülnek a szemtréner képzés szakmai vizsgájára és a tevékenység végzésére.
Tananyaggal kapcsolatban az info@konnektiv.hu e-mail címen bármikor lehet kérdezni.


KÉRDÉS, ÉRDEKLŐDÉS >>

JELENTKEZÉS >>

(Regisztráció után belépve a saját tanulói felületén fogja tudni kiválasztani a tanfolyamot amire szeretne jelentkezni.)