Elfelejtett jelszó | Regisztráció

Főoldal

ÉLETMÓDTANÁCSADÓ ÉS TERAPEUTA Tanfolyam (Blended learning)

Az életmód-tanácsadó élménycentrikus módszeregyüttes alkalmazásával segít a klienseinek életmódjuk átalakításában - a civilizációs betegségek, testi-lelki ártalmak csökkentése vagy kiküszöbölése, egészségük megőrzése vagy helyreállítása érdekében.

Az életmódot átalakítani tudó valamennyi természetgyógyászati ágban (távolkeleti mozgásoktatás, egészséges táplálkozás, rendterápia, természetes masszázsoktatás, gyógynövényismeret, hidroterápia, helyes légzéstechnikák) jártassággal rendelkezik, ismeri a mentálhigiéne alapelveit és mindezeket együttesen alkalmazza a beteg vagy a kliens életmódjának átalakítása érdekében.
Az életmód-tanácsadó a szabadidő kulturált, tartalmas eltöltése terén primer prevenciós feladatokat (művelődési központok, magánvállalkozások, utazási irodák) lát el, míg az egészségügyben specializálódik a betegellátás és gondozás során hiányterületet képező egészségnevelési feladatok hatékony ellátására. A családorvos, kórházi orvos, gondozóintézeti szakorvos betegeket küld az életmód-tanácsadóhoz, hogy annak életmódi nevelésével a szokványos gyógyszeres terápiát kiegészítse.

Beszélgetés Sári Rózával az Életmódtanácsadó és terapeuta képzés vezetőjével.
Életmódtanácsadókról, életmódtanácsadásról és a stresszkezelésről.


Életmódtanácsadó és terapeuta képzés Blended learning (kevert oktatás): Ez az oktatási forma nagy hatékonysággal kombinálja a távoktatásos képzést a tantermi oktatással. A tananyag elméleti része a kiadott jegyzetek, tankönyv, kép és hanganyagok, segítségével egyénileg, saját időbeosztás szerint távoktatásban kerül elsajátításra. Személyes jelenlét a gyakorlati oktatáshoz szükséges.

A jelentkezés feltétele:

 • Egészségügyi alapmodul végzettség,
 • Természetgyógyászati alapmodul végzettség,
 • Felsőoktatási intézményben megszerzett oklevél az alábbi szakterületen: egészségügyi, pedagógiai, pszichológiai, szociális, népművelői, teológiai, agrártudományi
 • Betöltött 28. életév

A következő tanfolyam indul: Életmód-tanácsadó és terapeuta képzésünk átalakítás alatt van, ideiglenesen nem lehet rá jelentkezni. A képzés során a rendeletben meghatározott követelmények mellett korszerű, használható tudást igyekszünk biztosítani. Viszont, most azon dolgoznunk, hogy a vizsgáztatók különleges igényeire is fel tudjuk készíteni a tanulóinkat

Vezető oktató: Sári Róza Életmódtanácsadó- és terapeuta; OKFŐ Vizsgabizottsági tag

Tandíj: br. 128000 Ft + vizsgadíj (Információk a vizsgákról) >>

"Értékeljük a hűséget!" kedvezménnyel akár -35% Bővebb információ >>

Részletfizetésre is van lehetőség 8 részletben havi 16000Ft.

Szakmai vizsga: Írásbeli, szóbeli Budapesten. A gyakorlati vizsga életmódtábor keretében zajlik. Vizsgaszervező: Országos Kórházi Főigazgatóság továbbiakban OKFŐ (volt ÁEEK, ETI, GYEMSZI-EFF, ENKK)

Időpontja: 2023. október-november (A vizsgázókat az OKFŐ fogja beosztani, erről levélben értesítést küld). A vizsgára jelentkezési határidő: 2023. augusztus 10.

A tanfolyam menetrendje:

2022. október 03. (Távoktatás) Az életmódtanácsadás fogalma, tartalma, társadalmi szükségszerűsége, hatása és lehetőségei.

2022. október 24. (Távoktatás) Az egészséges életmód elemei. A táplálkozással kapcsolatos ismeretek, rendszerek, problémák és megoldások.

2022. november 14. (Távoktatás) A mozgással, a mozgás szervezetre gyakorolt élettani hatásaival kapcsolatos ismeretek, rendszerek, problémák és megoldások.

2022. december 12. (Távoktatás) Pszichológia vonatkozások az életmódtanácsadó munkájában

2023. január 09. (Távoktatás) Pszichológiai módszerek az életmódtanácsadó és terapeuta szakterületén
- motiváció, drive, szokások, csoportdinamika, relaxáció, meditáció, stressz- és konfliktuskezelés.

2023. január 30. (Távoktatás) Az életmódtanácsadó és terapeuta szak módszertana - pedagógiai, andragógiai módszerek, foglalkozások vezetése

2023. február 20. (Távoktatás) Az életmódtanácsadó feladatai az educatio, az egészségkultúra és a mentális fejlesztés területén.

2023. március 13. (Távoktatás) Az életmódtanácsadó és terapeuta szakember feladatai különböző betegségcsoportok esetén. Az életmód-tanácsadás és terápia életkori és szociológiai sajátosságok szerint. Prevenció –primer, szekunder, rehabilitáció, rekreáció
Az életmódtanácsadó és terapeuta rendelője és a terápia vezetése.

2023. április 03. (Távoktatás) Természetgyógyászati módszerek alkalmazása az életmód-tanácsadó és terapeuta szakterületén.

2023. április 15-16. Gyakorlati oktatás - Vizsgárafelkészítés


2023. április 29-30. Gyakorlati oktatás - Vizsgárafelkészítés


2023. május 20-21. Gyakorlati oktatás - Vizsgárafelkészítés

2023. augusztus 10. Vizsgára jelentkezés

 

Elmélet: (Távoktatás)
A fenti tagolásban kerülnek fel az oktató csomagok a tanulói felületre, ahol a tanulók a tanfolyam során mindig megtalálják az aktuális és az addig feltöltött tananyagot is.

Az oktatócsomag tartalmaz:

 1. Tankönyvet, tanulói útmutatót
 2. Előadás hanganyagot
 3. Feladatlapokat, amik nagyban segítik a vizsgára való felkészülést

Személyesen a 3x2 napos gyakorlati foglalkozásokon kell megjelenni!
Internet elérhetőséggel nem rendelkező tanulóink, postai úton kapják meg a tananyagot

Gyakorlati oktatás: (A képzés gyakorlati részén mindenkinek személyesen kötelező megjelenni!)


Időpontok:

1. 2023. április 15-16.
2. 2023. április 29-30.
3. 2023. május 20-21.

Tervezett helyszín: Budapest

Szakmai vizsgára jelentkezés feltétele:

Igazolt szakmai gyakorlat:

 • 2 hét orvos-természetgyógyászati rendelőben,
 • 1 hét alternatív mozgás- és masszázsterapeuta mellett,
 • 4 hét életmódtábor-asszisztálás képzett életmód-tanácsadó mellett,
 • 2 hét életmód-tanácsadó rendelőben és életmód klubban.

Megélt gyökeres életmódváltás legalább egyéves saját élményű tapasztalatról esettanulmány készítése, bemutatása.

Szakmai gyakorlat:

A szakmai gyakorlat nem része a tanfolyamnak. Szakmai gyakorlati helyet elsősorban minden tanuló magának kell, hogy keressen. Amennyiben erre nincs mód megpróbálunk mi is segíteni. A lehetőségekkel a képzésen foglalkozunk vagy elérhetőségeinken tájékozódhat. Célunk, hogy mindenki tudjon vizsgára jelentkezni.


KÉRDÉS, ÉRDEKLŐDÉS >>

JELENTKEZÉS >>

(Regisztráció után belépve a saját tanulói felületén fogja tudni kiválasztani a tanfolyamot amire szeretne jelentkezni.)