Elfelejtett jelszó | Regisztráció

Főoldal

Így lehet valaki természetgyógyász!


Ma Magyarországon ahhoz, hogy valaki legálisan természetgyógyászként tevékenykedjen egy hatósági jellegű moduláris képzést kell elvégezni és állami vizsgát tenni.

Belépő szint az érettségi bizonyítvány.

Két alapmodult kell elvégezni ahhoz, hogy valaki szakmát tanulhasson.

Az első az egészségügyi alapmodul. Itt a tanulók megismerik –többek között- az emberi test felépítését, működését, a betegségeket és a latin kifejezéseket. Ez az alapja annak, hogy a későbbi tevékenységük során felismerjék a hozzájuk fordulók problémáit és azt a későbbiekben megtanult módszerek segítségével megoldják. Az egészségügyi modul elvégzése és a vizsgakötelezettség alól az egészségügyi végzettséggel rendelkezők felmentést kapnak.

A második a természetgyógyászati alapmodul.  Ez felkészít a természetgyógyászati  szakmai tevékenység elsajátítására.  A tanulók –többek között-  megismerkednek a természetgyógyászati módszerekkel, megtanulják a kompetenciájuk határait.  A természetgyógyászati alapmodul minden esetben egy 5 napos bennlakásos életmódtáborral záródik. Itt aktív természetgyógyászok a gyakorlatban mutatják be szakterületüket.

A harmadik a szakmai modul. Az alapmodul vizsgák után lehet szakirányt választani, elmélyíteni azt a tudást ami érdekel minket. A választható szakirányok:

- Fitoterápia
- Fülakupunktúrás addiktológus
- Reflexológia
- Akupresszúra
- Alternatív mozgás és masszázsterápia
- Életmódtanácsadó és terapeuta
- Szemtréning eljárások
- Kineziológia
- Alternatív fizioterapeuta

Bármelyik szakmai modul vizsga után lehet működési engedélyt kiváltani, saját praxist alapítani vagy elhelyezkedni a megszerzett végzettséggel.

A képzést és a szakmai tevékenység végzését a 11/1997. (V.28.) NM rendelet szabályozza.

Minden információ az alap és szakmai természetgyógyász képzésekről >>