Elfelejtett jelszó | Regisztráció

Főoldal

 

FÜLAKUPUNKTÚRA - AURIKULOTERÁPIA


Az aurikuloterápia a fülkagyló meghatározott pontjain keresztül történő kezelést jelent.
A szervezetünk mikrorendszerei közé tartozik a fül, amelynek kezelésén keresztül az egész szervezet működésére hatni tudunk. A hatásmechanizmusa arra épül, hogy a fülkagyló és a belső szervek között szoros kapcsolat van.
A fülkagyló kezelése akupunktúrás tűkkel történik a NADA (National Acupuncture Detoxification Association) protokoll alapján, képzett Fülakupunktúrás addiktológus szakmai képesítéssel rendelkező szakemberek végzik a kezelést.
A fül öt pontjának kezelése során, az akupunktúra hatására csökken az idegrendszer kiegyensúlyozatlansága. (pl.: hatni tudunk a nikotinelvonás alatt jelentkező nyugtalanságra, ingerültségre, agresszivitásra, édesség utáni fokozott vágyra, alvászavarokra, stb.)
Ennek megfelelően a fülakupunktúrás kezelés rendkívül jól használható méregtelenítésre, a dohányzásról való leszoktatásra, stresszoldásra, szervi működési zavarokra, mozgásszervi megbetegedésekre, vagy testsúlycsökkentésre és pszichés betegségekre is. Jó eredmények érhetők el vele a tüdő, vese, hormonális zavarok, valamint migrén és az allergia megszüntetésében is.
A Hagyományos Kínai Orvoslás szemlélete szerint, e több ezer éves tudomány alkalmazásával a szervezet energetikai diszharmóniáját szüntetjük meg, a nyugati orvoslás szerint a vegetatív idegrendszer egyensúlyát állítjuk helyre a méregtelenítő folyamatok beindításával, felerősítésével.

A fülnek, mint ingerterápiás terület alkalmazásának nagyon sok előnye van:

  • Az akupunktúra a WHO (Egészségügyi Világszervezet) által is javasolt a szenvedélybetegségekről való leszoktatáshoz,
  • gyors reakciók,
  • könnyen hozzáférhető terület,
  • kevés mellékhatása van és kontraindikációként is kevés ellenjavallat pl.: a gyulladt, sebes bőrfelület említhető meg,
  • az energetikai vagy más akupunktúrás módszerek együttes alkalmazását nem zavarja,
  • rendkívül jól alkalmazható (pl. testsúlycsökkenés, dohányzásról, alkoholizmusról való leszoktatás, detoxikáció, vérnyomás szabályozás, ingadozó vérnyomás esetén, alvászavaroknál, egyéb vegetatív neurózisokban).
  • A kezelések során az egész testre, szervezetre, lélekre hatunk 

A Kezelést végzi: Sári Róza Életmódtanácsadó és terapeuta, Fülakupunktúrás addiktológus