Elfelejtett jelszó | Regisztráció

Főoldal

Kinesiology-taping / Sporttaping

Kreditpontos továbbképzés


Kreditpontos továbbképzésünket Feövenyessy Krisztinával az angliai SPORTTAPE Academy hivatalos kineziology-tape oktatójával közösen indítjuk. A résztvevők a SPORTTAPE Academy angol nyelvű oklevelét is kézhez kapják, amellyel nem csak Magyarországon, de Európa-szerte kezelhetnek tape-pel. (a tagország eü-i tevékenység végzésére vonatkozó szabályainak megfelelő engedéllyel rendelkezve)

Kinesiology-taping tanfolyamainkat bárki elvégezheti, ugyanis a képzés tartalmazza a technikához szükséges alap anatómiai ismereteket.Szakirányú végzettség hiányában a tanfolyamon elsajátított ismeretanyag birtokában bármely résztvevő képessé válik arra, hogy saját magát, illetve szeretteit a megfelelő technikával, biztonsággal ragassza meg.
Kezelésre feljogosító végzettséget kizárólag szakembereknek tudunk biztosítani– edzőknek, gyógytornászoknak, orvosoknak, gyógymasszőröknek, természetgyógyászoknak, humánkineziológusoknak, konduktoroknak, ergoterapeutáknak stb., ugyanis az oklevél kiadásának fontos előfeltétele a funkcionális anatómiai ismerete.

A kineziológiai szalag – ifjú kora ellenére – egyike a leghatékonyabb kiegészítő gyógymódoknak, főképp mozgásszervi problémák esetén. Mentes a kémiai hatóanyagoktól, mégis képes arra, hogy rövid időn belül, mellékhatások nélkül csökkentse a fájdalmat és a mozgáskorlátozottságot. A szalagok – ragasztási technikától függően – lazítják, rögzítik vagy korrigálják a sérült lágyszövetet anélkül, hogy jelentősen korlátoznák annak szabad mozgását, így lényegesen felgyorsulhat az ízületi és izomproblémák gyógyulási ideje. A tape hatására a bőr és a bőr alatti szövetek fellazulnak, intenzívebbé válik a vér- és nyirokkeringés, enyhül a fájdalomérzékelő receptorokra nehezedő nyomás. Stabilizálja az izmokat, ízületeket, megakadályozza az izomgörcsök kialakulását, csökkenti a sérült szövetek terhelését és a gyulladások kialakulásának valószínűségét.

A tape – amely ma már elengedhetetlen a természetgyógyászok, gyógymasszőrök, mozgásterapeuták, gyógytornászok eszköztárában – egyaránt hatékony segítséget nyújt a sportsérülések, ficamok, húzódások, túlfeszült, görcsös izmok, a korlátozott ízületi mozgások, a derék-, hát-, nyak- és fejfájások, a gyulladásos tünetek, a gerincferdülés és az idegbántalmak kezelése, a tartásjavítás, valamint a mozgásszervi műtéteket követő rehabilitáció során.

Jelentkezés feltétele: Nincs,

Oktató: Feövenyessy Krisztina kinesiology-tape oktató, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta

Helyszín: Balance Medical Fitness Akadémia, 1117 Budapest, Nádorliget u. 7/b

Vizsga: Teszt jellegű 10 kérdés 80%-ára kell helyesen válaszolni 30 perc alatt.

Ár: 26.000 Ft, amely tartalmazza a jegyzetet, a felhasznált tape-ek és a magyar illetve angol nyelvű oklevél árát is

A továbbképzés nyilvántartási száma: SZTK-A-27860/2018
14 kreditpont Egészségügyi szakdolgozóknak 9. Mozgásterápia és fizioterápia szakmacsoportban

Jelentkezni lehet képzési partnerünknél: Balance Medical Fitness Akadémia >>

Tematika:

  • A kinesiology-taping-ről
  • A kinesiology-taping alapjai
  • Ragasztás a gyakorlatban

Semleges technikák, lazító ragasztások
 - Csuklyásizom felső része (m. trapezius)
 - Deltaizom (m. deltoideus)
 - Leghosszabb izom (m. longissimus capitis, cervicis és thoracis)
 - Hamstring
 - Csípő adduktorok
 - Négyfejű combizom (m. quadriceps femoris)
Vegyes technikák
 - A nyak izmai
 - Vállízület
 - Kétfejű karizom (m. biceps brachii)
 - Teniszkönyök
 - Golfkönyök és kéztőalagút szindróma
 - Ágyéki gerincszakasz
 - Térdízület, külső és belső térdszalagok
 - Térd elülső része
 - Futók térde (iliotibiális szalag szindróma)
 - Achilles-ín, boka és sarok
 - Futók talpa - plantaris fasciitis
Speciális technikák
 - Sportspecifikus technikák, kinetikus láncok ragasztása
 - Nyirokragasztás


Képzésünkön arra tanítunk és ösztönzünk minden résztvevőt, hogy nyitott elmével használja a szalagot, tape-elni ugyanis nem lehet kizárólag sablonok alapján. Minden egyes páciens esetében használnunk kell a szemünket, kezünket és az agyunkat, és magunknak kell megtalálnunk az adott panaszra leginkább megfelelő – akár egyedi – megoldást. A Kinesiology-tape/Sporttape tanfolyamon elsajátíthatóak az alapelvek és az alaptechnikák, így a résztvevő képessé válik arra, hogy a gyakorlatban továbbfejlessze, illetve az adott betegre és panaszra adaptálja a tanultakat.

Egyéb tudnivalók: Javasoljuk, hogy a résztvevők kényelmes ruhában jöjjenek és fürdőruhát is hozzanak magukkal, a ragasztási technikákat ugyanis egymáson gyakorolják!